Het koor

Voorjaar 2017

Wij zijn een gemengd koor van 40 à 45 leden, bestaande uit sopranen, alten, tenoren en bassen. Twee keer per jaar verzorgen we een concert in één van de kerken van Wageningen. In het verleden traden we ook op in Apeldoorn, Amersfoort, Gouda, Deventer, Ermelo en Woerden (en zelfs in New York).

Tijdens onze concerten verzorgt een pianist de begeleiding; sinds een aantal jaren neemt Mark Toxopeus deze taak op zich, waardoor ook wij van zijn spel kunnen genieten. Soms begeleidt een (klein) orkest ons. Regelmatig treden professionele solisten met ons op. Ook zingen we kortere a-capellawerken.

Onze repetities verlopen gezellig en in goede sfeer. We houden allemaal van zingen en van de uitdaging om er samen iets moois van te maken. Van de leden verwachten wij dat ze zich voorbereiden op de muziek die aan de orde komt.

Voorjaar 2018

Repertoire

Ons repertoire is heel gevarieerd. Wij voeren werken van grote componisten als Bach, Mozart, Mendelssohn en Händel uit tot muziek van componisten die in Nederland weinig bekend zijn, zoals Charpentier, Distler, Hollanders en Palmeri. Kijk voor een overzicht van de laatste 17 jaar onder Concerten.

Najaar 2017

Dirigent

Waar zouden wij zijn zonder een enthousiaste en deskundige dirigent? Wij zijn blij met Britt de Bakker die sinds 2016 het koor leidt en ons veel leert over bijvoorbeeld stemtechniek en klankvorming. Britt de Bakker studeerde Docent Muziek aan het conservatorium te Zwolle, met als hoofdinstrument viool. Zij vervolgde haar studie met de opleiding Koordirectie aan het conservatorium in Utrecht bij hoofdvakdocent Rob Vermeulen. Haar diploma behaalde zij met het uitvoeren van het Requiem van Duruflé. Hieraan verleende het Oost-Nederlands Kamerkoor en een professioneel projectorkest haar medewerking.
Beide opleidingen rondde zij cum laude af. 
Britt is vaste dirigent van Cantatekoor Wageningen (Wageningen) en Musica Amare (Elst).
De afgelopen 10 jaar werkte zij als dirigent en muziekdocent op de vrije school ‘Karel de Grote College’ in Nijmegen.  Zij leidde hier onder andere ‘Dido and Aeneas’ van Purcell en het requiem van Cherubini met medewerking van het Parnassus ensemble. 
Daarnaast dirigeert zij diverse projectkoren en –orkesten.

Repetitor

Susan Verheijen

Bestuur

Titia Wolterbeek (voorzitter)
Hein Claassen (secretaris)
Barend Deetman (penningmeester)
Annemarie Roetgerink (bibliotheek) Ingeborg Born (concerten)

Muziekcommissie

Els Claassen (voorzitter)
Dik Engelfriet
Marleen Wijnstok
Britt de Bakker (dirigent)

Taken

Programmaboekje concerten: Anne Marie Roetgerink
Repetitieruimte: sleutelbeheer Bram Gordijn
Websitebeheer: José Besselink